
Svinjska crijeva
Svinjska crijeva koriste se za svježe, kuhane, sušene ili dimljene kobasice. Prodaju se po "buntevima" ili "hanksima" čija mjera iznosi 92 metra, ili u posudicama po 10 metara. Svinjska crijeva dolaze u više vrsta, različitih oblika i kalibara kako bi mogli postići raznolikost oblika, boja, mirisa i okusa suhomesnatih proizvoda. .

Ovčja crijeva
Ovčja crijeva su najkvalitetnija crijeva manjih kalibara. Koriste se za punjenje hrenovka, debrecinka, roštiljka, hot-dog hrenovka. Ovčja crijeva su dovoljno snažna da izdrže punjenje, dimljenje i kuhanje. Boja varira od bijele do sive, a kvaliteta, snaga i sposobnost prodiranja dima ne ovisi o boji crijeva.
Više informacija...

Goveđa crijeva
Goveđa crijeva koriste se za punjenje kobasičarskih proizvoda, kulenove seke, trajne i polutrajne salame. Razlikujemo nekoliko vrsta goveđi crijeva: goveđa okrugla crijeva, goveđa ravna crijeva, goveđe slijepo crijevo (goveđa kesa). Goveđa crijeva arakteristična su po svom okruglom (kovrčavom) obliku.