Naši recepti

Domaće pečenice


Nadjev za 10 kg smjese za punjenje:

  • 7 kg svinjskog mesa od lopatice
  • 3 kg svježe slanine – špeka
  • 220 gr kuhinjske soli
  • 30 gr slatke mljevene paprike
  • 20 gr mljevenog papra
  • 10 gr mljevene čili papričice
  • oko 25 metara svinjskih tankih crijeva kalibra 30/32

Svaki domaćin gore navedene količine začina prilagodi svom ukusu.

Svinjsko meso i slaninu – špek narežemo na male komade ( možemo dio mesa i slanine samljeti na stroju za mljevenje mesa s većim otvorima rezne ploče) i dodati začine, te dobro izmiješati oko 15 minuta, te smjesu stavimo da se odmori oko pola sata.

Svinjska tanka crijeva prije upotrebe namočimo u mlačnoj vodi. Nakon punjenja potrebno je da se pečenice dobro ocijede i osuše.