SVINJSKA CRIJEVA

Svinjska crijeva

Svinjska crijeva


Svinjska crijeva koriste se za svježe, kuhane, sušene ili dimljene kobasice. Prodaju se po "buntevima" ili "hanksima" čija mjera iznosi 92 metra, ili u posudicama po 10 metara. Svinjska crijeva dolaze u više vrsta, različitih oblika i kalibara kako bi mogli postići raznolikost oblika, boja, mirisa i okusa suhomesnatih proizvoda.

Prirodna svinjska crijeva su tradicionalni proizvod koji se koristi u proizvodnji mesnih specijaliteta već stoljećima. Taj proizvod je ostao gotovo nepromijenjen po izgledu, sastavu i funkciji.

VRSTE SVINJSKIH CRIJEVA

Svinjska tanka crijeva

Upotrebljavaju se za punjenje kobasica, češnjovki, krvavica, debrecinka i pečenica. Pakirana su u bunteve po 92 metra, posudice po 10 i 25 metara, a ujedno nudimo i uslužno plisirama (tubirana) crijeva na foliji ili cjevčicama. Dolaze u slijedećim kalibrima: 28/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42/+.

Svinjska debela ili kovrčava crijeva

Upotrebljavaju se za punjenje krvavica, češnjovki, devenica, srijemske salame, čajne salame i sličnih proizvoda.

Svinjski želudac

Upotrebljava se za punjenje tlačenica.

Svinjski kular (gužnjak)

Upotrebljava se za punjenje krvavice (slavonske), salame, kulenove seke, pašteta i sličnih proizvoda.

Svinjsko slijepo crijevo (kesa)

Upotrebljava se za punjenje kulena.